Jahodová rozprávka
12. 4. 2010
Jahodová rozprávka
Potrebujeme:
Korpus: 5 vajec, 5 lyžíc polohrubej múky, 5 lyžíc práškového cukru, štipku sódy bikarbóny; jahodový lekvár.
Plnka: 4 dl mlieka, 3 žĺtky, 2 smotany na šľahanie, vanilkový cukor, 6 lyžičiek želatíny (2 sáčky), 15 dkg práškového cukru, čerstvé jahody podľa chuti alebo kompót.
Ako na to:
Korpus: Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku so sódou bikarbónou a sneh. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C až 200°C približne 20 minút. Horúci korpus zrolujeme a natrieme lekvárom.
Plnka (nie je na videu): Žĺtka vymiešame s polovicou mlieka a druhú polovicu necháme zovrieť, pridáme oba cukre a spolu necháme uvariť ako puding. Odstavíme a do trochu vychladeného pudingu vmiešame želatínu rozrobenú v troške teplého mlieka. Premiešame. Zo smotany urobíme šľahačku a spojíme s vychladnutým pudingom. (Dajte pozor, aby sa vám zmes nezrazila, ale pekne spojila). Roládu pokrájame na tenké kolieska a poukladáme ich na dno a boky tortovej formy. Naplníme ju striedavo vrstvami krému a jahôd a na vrch uložíme kolieska rolády. Tortu dáme na 12 hodín do chladničky, pred podávaním ju ozdobíme.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.