Cesnaková polievka
12. 4. 2010
Cesnaková polievka
Potrebujeme:
Na 4 porcie :
olej, soľ, vegetu, maslo, 5-6 strúčkov cesnaku, 15-20 dkg hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky ( hovädzie pliecko ), strúhaný tvrdý syr eidam podľa chuti, 2 vajíčka, 3 lyžice polohrubej múky, celé čierne korenie, nové čierne korenie, mleté čierne korenie podľa chuti
Ako na to:
Umyté, na kocky nakrájané mäso dáme variť. Pridáme korenie a na miernom ohni varíme, kým mäso nie je mäkké ( medzitým zberáme penu ). Potom vyberieme korenie pridáme prelisovaný cesnak a pripravíme cesto na halušky z vajec, strúhaného syru, polohrubej múky a trochy vegety. Halušky hádžeme do vriacej polievky, keď vyplávajú navrch sú hotové. Polievku dochutíme a zjemníme maslom.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.